Letisko Trenčín 11 — 13 júl 2024

emo

  • emo
    12. 6. 2015, 01:06

    žiadne 12tky posledné roky 2,50 nestáli
    pivo bolo horšie ako teraz - robilo sa všetko naopak ako teraz, nič sa nečistilo, nebol tam odborník, boli najnekvalitnejšie suroviny, šudilo sa kde sa dalo, vrchol chemizácie bol kedy? my jak deti sme chodili hádzať kamene do piva lebo to pekne žblnkalo, ďalšie deti tam možno hádzali hlinu, prímesí bolo bez tak dosť aj bez toho a pivá sa viac podobali na ponožkový vývar, hygiena bol taká že by si sa tam zvracal, o sterilite pri schladzovaní nikto v pivovare nechyroval, čo je to rmutovanie nevedel, cukrom sa neštrilo, výsledok musel byť rýchly a plány sa potrebovali plniť, krčmy boli plné, čo sa vylialo na zem to skončilo späť, ani zrno na zmar a tak isto Ti v krčme žmýkali handrami z pultu do pohára
    pivo lepšie byť nemohlo, lebo nemalo byť ako a zdravšie byť nemohlo, lebo keby sa zistilo že pri použití dcl jari na sud to dlhšie vydrží tak by to tam určite šupli, benzinpumpy a umývarky vypúšťali všetko do volnej povrchovej vody alebo priamo do podzemnej a kto s čím robil to nekonzumoval, a všetci z tej doby čo sme naša krvná skupina by sme aj tak chceli dospieť max do štádia že by sme vždy mali aspoň 10x horšie pivo ako bolo vtedy a žiť hoci aj na kolenách, keď to raz nechceš pochopiť, tak to nebudeš chcieť pochopiť ani na 10ty
    koňa môžeš priviezť k vode, ale piť ho nedonútiš ak sám nechce, rezignoval som, tak ako aj vyššie
    mýliš sa aj tam hore a zásadne - viac sleduj a skúmaj v teréne ako na nete, jedinné čo ešte dokážem poradiť
    pekný večer, lásku, mier, slnko, hviezdy, dobré pivo a všetko Ti prajem

    Zobraziť vlákno
  • emo
    11. 6. 2015, 23:55

    a vôbec, v tejto chvíli ma to už úplne prestalo baviť, donesiem to čo som už mal vymyslené - pivo podľa receptúry z roku 1500 n.l. nefiltrované, nepasterizované, živé pivo so živými kvasnicami, napreoňiek tomu žiaden muťák ale krásne čisté, žiadna "smiešna" urpinerská (ospravedlňujem sa, že som ich použil a nemyslím to zle) 50 dňovka, ani dvojtýždňovka, týždňovka ale poctivá tucet týždňovka, žiadna chémia, žiadne cukry, žiadne riedenie, žiadne extrakty, žiadne granule, nič umelé, nič pridané, žiadne sýtenie, všetko pracuje samo ako má s použitím a využitím našej modernej doby (dôkladná sterilita presne tam kde má byť, presné teploty tam kde práve a ako dlho majú byť)
    čiže už nič netreba určovať, netreba nikoho kto by sa pivu rozumel, stačí ktokoľvek kto bude mať chuť sa s nami stretnúť, len preto že sa s nami stretnúť chce, alebo nás prozreteľnosť spojí a vypijeme si to v dave s tými čo práve budú na našej kapele okolo a budú to tam s nami zdieľať či už cielene či náhodne
    kua hoši guten tag a good night

    Zobraziť vlákno
  • emo
    11. 6. 2015, 22:47

    uf to fakt ? to bol "súboj" urpinera s bažantom 10%? ten ale vkuse omieľaš že chutí vďaka tej blbej technológii a tým nekalým praktikám ako 8%, čím to teda je že ten urpík chutí tiež tak mizerne?, tento test teda preukázal, že aj urpineri bezbreho klamú ? ... atď ako si to popisoval?
    začínaš sa trošku chápať a inak čo by som ja mal rešpektovať, však ja som v živote pol slova na urpiner nepovedal
    aj boj s korporáciami beriem, ale lepšie žiaden ako tento jalový
    bojovať znamená pravdu hľadať, nájsť ju a vedieť ako jej odpovedať :)
    analýza dokázala hovno, toť všetko čo dokázala Vaša analýza
    a to teraz že ja vlastne vôbec neuznávam drogy a keď už uznávam umenie výroby ako umenie a riešim pivo ktorého ktorého výroba z tohto pohľadu sa má k urpineru ako urpiner k bažantu, to teraz mám sám voči sebe mať právo nadávať na urpiner ??
    ja si skôr myslím že ten kto "má právo byť spravodlivo rozhorčený" nič nepochopil
    inak som Ti to už niekoľko x vysvetlil (nie takto priamo), keď sa Ti to nechcelo čítať, lebo sa to ťažko číta :) tak prosím nenúť ma byť tu pateticky sťa by poučný blbeček :)
    a to teraz akože mám chodiť a vystihovať najpríhodnejšiu chvíľku preukázať mi tú česť, že sa zúčastníš mojej ponuky :) lebo vtedy si tam potom tam a potom tam :)
    ale páči sa mi že Ti s blížiacou sa Pohodou očividne rastie nálada, to je fajn
    cmuk, láska, mier, pohoda :)

    Zobraziť vlákno
  • emo
    11. 6. 2015, 19:01

    ten ferdinand to je dobre hitová kapela, už viem prečo sa Vám páči, každý ju pozná aj ten čo ju počuje prvý krát
    fakt už tam nie je žiadne slabé miesto - díky za to rádijko, neberie čas a ani nespomaľuje komp, no zas keď budem všetko poznať, načo tam vlastne pôjdem :)

    ešte jedna prosba, prosím aj o výstavu všetkých prihlásených návrhov public artov niekde v stane
    ... prípadne pouvažovať o ďalšom živote, niekde to umiestniť, dražba a pod. ak by s tým autori súhlasili :) a potom 1/2 na 1/2 ? :) veď už samotná prezentácia návrhu, dielo ani nehovorím môžu byť ...
    trochu prirodzenej blbosti do tej dnešnej unavenej slnkom doby

    Zobraziť vlákno
  • emo
    11. 6. 2015, 17:17

    tak teraz už nechápem vôbec, čiže jedno bolo to Tvoje pseudo pivo, kde všetko išlo na úkor chuti a zdravia, ktoré je nekalo riedené, rýchlené, z extraktov s CO2 čo je teda všetko cítiť v chuti ... + čo si všetko pred pár hodinami písal a to druhé neurčila za lepšie ani nadpolovičná väčšina ? či to sú obe tie "europivá" no a teraz je už s tým nezdravým a s tým extrémne riedeným, bez neupravovaného chmeľu bez enzýmov a bez chuti všetko ok, no ja sa už fakt strácam, k tomuto testu sa neviem vyjadriť, nepoznám urpiner vôbec a bažant kt. chutnali som tiež pravdepodobne vôbec nikdy nepil - len mi tam akosi nápadne udrelo do očí že skončili cca 1/1 čo je v príkrom rozpore s internetovými diskusiami ...
    ok takže ideme na to: stretávame sa štvrtok, dohodneme kedy, ak to elle tiež potvrdí, ak nie tak aj tak si dám kvôli Tebe tú námahu docestovať si po to a ideš sám, pije sa jedna vzorka, vy ako odborníci určíte koľko sa má naliať, fľaša sa odpečatí tesne pred určovaním
    určuje sa ešte doplním a upresním pre jasnosť, zatiaľ:
    - aké pivo - napr. tmavé
    - aký druh - napr. ležiak, prípadne typ
    - % napr 11
    - je pasterizované?
    - je filtorvané?
    - bolo riedené?
    - suroviny
    - extrakty?
    - chmeľ - ten "zdravý", či ten "čo už nedáva nič okrem chuti"
    - bol použitý cukor?
    - boli nejaké náhrady (keď už toľko s tými náhradami :)
    - ruší niečo chuť - asfalt a pod, nejaký problém
    - iné nekalé praktiky (keď už toľko tie nekalé praktiky :)
    ešte to zosumarizujem, zatiaľ len tak pre predstavu
    samotné hodnotenie piva laickým kritériom chutí-nechutí, nepodstatné, ale keď chcete poteší, asi by to tam malo byť aj toto subjektívne hodnotenie veď o to ľuďom hlavne ide, aby im to chutilo, správnosť sa však posudzovať nedá :)
    odpovedáte písomne, áno - nie, aby ste sa neovplyvňovali, tým čo odznelo, test z moje strany minúta, Vašej ako dlho potrebujete
    následne sa zneutralizujú chute - chlebík alebo čo chcete
    otvára sa druhá vzorka a opakuje sa
    keď chcete niečo upravovať - podľa ľubovôle
    nejdeme z toho robiť žiadne divadielko, budeme sami ak si náhodou neprajete inak, na peťa mám číslo, priebežne ešte upresníme čas a potom si voláme, s elle dohodneme

    Zobraziť vlákno
  • emo
    11. 6. 2015, 12:02

    a 8čka zas nebude ? kua nehrám sa čím ďalej sa to s drogami, špeciálne tými alko pritvrdzuje
    a Vy dvaja peťo, elle, vy do toho testu Vašich znalostí piva - aký druh, (ne)rýchlené, ako a čím chmelené, (ne)pasterizované, (ne)filtorvané, 8, 10, 11, 12, 13, 16, 19, riedené, extrakty, (pa)chute, "euro" ... idete či nejdete ??
    šak za 2-3 týždne mi špeci vzorky s potrebnými nuansmi žiaden sladek nezrobí, aj tak už asi musí riešiť len už rozbehnutý proces v procese ...

    Zobraziť vlákno
  • emo
    10. 6. 2015, 22:31

    Košická Veľkopopovická - Popka
    88-9 kozel 12% - 5,5 Kčs
    dnes - kozel 10% tankový 1 Euro
    - plzeň - 1.6 Euro

    nezamestnaný bieda

    zamestnaný
    1300 Kčs ... 236 kozlov 12% / mesiac
    700 Eur ... 437 plzní resp. 700 kozlov tankových 10% / mesiac

    dôchodca
    600 Kčs ... 109 kozlov 12% / mesiac
    350 Eur ... 218 plzní resp. 350 kozlov tankových 10% / mesiac

    Zobraziť vlákno
  • emo
    10. 6. 2015, 11:01

    no, a čo Ti to porovnanie tam ukazuje ? :)
    myslím že celkom fajn porovnanie
    škoda že nie časovo odstupňované aspoň pre 20 rokov sociku
    výhoda vtedy - cena ako vravím "unifikované" - dnes problém, čím väčšie mesto tým menšie ceny - konkurencia veľká - vyššia kvalita, nižšia cena, čím menšia dedina tým horšie - naopak :( - kapitalizmus
    pekný príklad keď som kupoval jogurt v Prahe za podstatne nižšiu cenu ako ten istý na Morave a to bol aj vyrobený bližšie alebo keď predáš staré auto v meste alebo na vidieku, takže s tými cenami čo tam dávajú na dnešné pomery to tiež neviem ktoré sú, ale od oka mi to príde celkom že to sedí
    takže je celkom nezmysel že keď tu žbrndy stáli 4.50 - 5.50 a plzeň stála 6, žeby ... to odstupňovanie 10 po 12 tiež u nás také nebolo ako oni dávajú, ale to že v priemere je pivo o tých podľa nich 45% lacnejšie teraz, to môže sedieť z dlhodobého priemeru, podotýkam že momentálne výkyvy vyššej politiky ako štátnej a pivo išlo s výkyvmi v poslednej dobe prechodne veľmi dole

    Zobraziť vlákno
  • emo
    10. 6. 2015, 10:39

    peťo ok, veríš dedovi, no ja som kupoval za sociku za 5,50 nie plzeň, ale normálne žbrndy, je to tak,len som ťa upozornil aby si toto neprezentoval týmto štýlom, lebo poskytuješ nevedomky zlú info, v čase keď stála plzeň 6, nemohol stáť budvar 2,50, s platmi dnes to porovnávaš úplne zle, výhodou je to že aj platy za sociku boli "unifikované" :) takže presne každý vie koľko zarábal a dnes poznáme priemerným plat, takže k omylu nemôže dôjsť
    samozrejme je pravda že budvar stál cca 2,5 a plzeň 6 rovnako je pravda že gambáč stál 1.50 atď až 5.50 možno aj 6
    a ten test by bol s neznámym obsahom nie porovnávanie bažanta s niečim
    plastové fľaše plnia ja klatenekri a o malých pivovaroch ani nehovorím, aspoň kde som ja bol tak Ti tí malí a drobní výrobcovia plnia tie špec pivné 1,5 l, receptúry podľa tých zákonov "o čistote piva" kolo r. 1500 Ti takto uzatvorené a v chlade bez najmenšej ujmy zaručene vydržia 1 týždeň, bez záruky aj viac
    zas je pravda, že tí čo chodia na ochutnávky a súťaže to u nás nosia vždy vo fľaši, aj tí malí výrobcovia čo dodržiavajú tvrdo aj spôsoby čo už dnes nerobí vôbec nikto na SVK to dávajú do tých plastových 1.5 a to sú najväčší pivní fundamentalisti akých som kedy u nás stretol, neuznávajú ani prevoz v sudoch na dlhšie trasy lebo pivo sa natriasa a samozrejme neuznávajú vôbec čapovanie zo suda nedaj bože že by ešte mal stáť niekde pod pultom a z neho sa čapovať atď
    takže podľa toho usudzujem že plast žiadne barbarstvo nebude, keď si to oni sami takto plnia :)

    Zobraziť vlákno
  • emo
    10. 6. 2015, 10:16

    elle - hustomernú skúšku by sme zvládli určite zjednodušenú aj my dvaja bez akéhokoľvek náčinia, dokonca keď viem že čapuješ, tipujem že, už pri zaručenej vzorke inej 10% a 8% by si naše pivo s niektorou viac rozumelo, pozor na % alkoholu, lebo nie je voda a alkohol rovnako ťažký
    alebo pri max presnej váhe na nejaké tisícinky by sme možno už aj mali nejaké výsledky - u nás je labák siemensu a je to brutál dobrá vec zistia všetko, predpokladám, že by na to išli cez nejaký systém rýchlosti zohrievania kvapaliny cez závislosť jej hmotnosti, ale určite ešte exaktnejšie - neviem či už toto je na tých 1000 a neviem načo by som si ich sám platil
    ide tu o to že keď ste makáči ako sa prezentujete bude náš test pre nás všetkých cťou, určite pre mňa, keď nie tak sa na to radšej vakašlime
    potom prosím nenavážajme sa do toho piva takými blábolmi a papagájovaním jek jednej strany tak druhej strany prezentujúcej svoju blbosť na nete a vážme si diskusiu aj medzi sebou aby sme nestratili aj svoju úctu ak sme ju už niektorí náhodou aj nestratili
    obvinenie spoločnosti, že voči svojmu exkluzívnemu partnerovi robí podvody a zavádza ho, klame a vôbec tu padajú dosť silné slová - zasadne vždy nevina, potom dôkaz a ešte aj potom s tou vinou veľmi opatrne
    vždy som sa k tomuto tu vyjadril
    z druhej strany - maximálna kritika s minimálnou sebakritikou - šit, pomýlená sloboda pre mňa antisloboda, likvidácia principiálne slobody vlastnej a nekalé ovplyvňovanie iných
    čiže granule boli o ničom - len pre chuť a o hodinku už sú OK a s tou 8 sa napr peťo aspoň snaží argumentovať prečo by to tak mohlo byť (aj keď to prezentuje prečo to tak je) na rozdiel od zástupu všetkých zaručených 8čkárov
    nejdem robiť s kámošmi siemensakmi žiadne testy, ide tu o niečo iné
    ďalej už vyššie som spomínal že poznám človeka čo s veľkou presnosťou určuje pri pálenôm či je proces košer, z jedného pohľadu košer, je to česť a úcta dajme tomu cechová - správne, žiaden dišputát ale dodávam nikdyx som nepočul týchto machrov tak neúctivo sa vyjadrovať o niekom kto nechce aby sa mu všetko ovocie premenilo na 2 dcl, len preto že nebol dostatočne slnečý a teplý rok, dokonca práve seba považujú možno za trochu uletených niektorí, sú zásadoví, ja sa klaniam
    podobne určite viacerí ste sa už zúčastnili testu kávy, kde sa do rôznych farieb podáva káva, vždy tá istá, ja ako nekávičkar som mal všetko zle, no test opätovne potvrdzuje s neomylnou presnosťou, že pri presnej farbe je najviac podporená chuť, vôňa sila a to 4té si už ani nepamätám a tí fajnšmekri na kávičkovanie presne zoradzovali ktorí káva je najvoňavejšia atď
    to je krása nuansov - toto ponúkam a ak si potvrdíme že ide o skutočných znalcov piva, možno dôjdeme nakoniec na to že to bažant pohoďácke je x/10 vo svojej kategórii a toto tu budeme argumentovať - napríklad :)

    Zobraziť vlákno